MOSTAR – Dana 30. siječnja 2020. godine u velikoj dvorani hotela „Mepas“ održana je već tradicionalna svečanost 18. Izbor sportaša Grada Mostara u organizaciji Sportskog saveza Grada Mostara na kojoj su svoja priznanja u iznimno jakoj konkurenciji ponijeli najbolji mostarski sportaši, sportski kolektivi i zaslužni sportski djelatnici u 2019. godini.

Svoje mjesto najboljeg među najboljima zasluženo je zauzeo i naš Ivan Ivanković (2007.) koji se svojim rezultatima u prošloj godini istaknuo među svojim vršnjacima te je proglašen za najuspješnijeg sportaša u kategoriji mlađih kadeta Grada Mostara u 2019. godini!

Ovom laskavom titulom stavljena je točka na iznimno uspješnu godinu, ne samo za Ivana, nego i za cijeli tim Akademskog plivačkog kluba “Zrinjski”, koji je i više nego zadovoljan ostvarenim rezultatima u protekloj godini koja je zaključena obaranjem državnog rekorda starog osam godina u disciplini 1500 metara Slobodno koji je isplivao Ivan Ivanković vremenom 18:00:60 te rekord spustio za čak 41 sekundu.

Naime, titulu najboljeg sportaša u kategoriji mlađih kadeta Ivan je osvojio na temelju rezultata s državnih natjecanja (državni prvak u 13 individualnih disciplina + 4 štafete, viceprvak u 5 individualnih disciplina + 2 štafete, brončani u 2 individualne discipline + 1 štafeta), a treba naglasiti da je uz rezultate s državnih natjecanja Ivan osvojio i brojna odličja na mnogobrojnim plivačkim natjecanjima u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj te je nerjetko nagrađivan i peharima za najuspješnijeg natjecatelja u svojoj kategoriji.

Čestitamo Ivanu, njegovim roditeljima i cijeloj obitelji, kao i trenerima Marinku Ferencu, Dinku Cvitkoviću, Antoniju Mariću i Luki Margeti koji su ga svojim znanjem, radom, trudom i zalaganjem doveli do ovih iznimnih rezultata. Također treba istaknuti i Ivanove klupske kolege plivače koji su svojim radom, trudom, rezultatom, kolegijalnošću i prijateljstvom bili dionicima ovog velikog uspjeha. Uz priznanje i pehar za najboljeg sportaša, Ivanu je uručena i plaketa za isplivan državni rekord koju mu je ispred kluba uručio g. Petar Jurić, predsjednik APK „Zrinjski“.

Akademski plivački klub „Zrinjski“ ovim priznanjem dobio je još jednu potvrdu kvalitetnog rada koji uvijek dovede do velikih i vrijednih rezultata.