U subotu i nedjelju, 28. i 29. listopada 2023., na 25 m zatvorenom bazenu ŠC Poljud u Splitu održao se Jadran Grand Prix koji je dio HEP HPS GRAND PRIX natjecanja. Na ovom međunarodnom natjecanju u organizaciji PK Jadran iz Splita nastupilo je ukupno 238 natjecatelja iz 26 klubova (21 iz Republike Hrvatske i pet klubova iz BiH).

Naš klub predstavljali su plivači Ivan Ivanković, Luka Barbarić, Luka Bašić, Lovro Bagarić, Ante Talić i Filip Miloš, a bili su u pratnji trenera Marinka Ferenca.Svi su zadovoljni svojim nastupom, popravili su vremena u svojim disciplinama na 25 metarskom bazenu te im je ovo natjecanje, prvo nakon ljetne stanke, zapravo testno za nadolazeće razdoblje.

Najuspješniji je bio naš Ivan Ivanković koji se izvrsnim vremenom 53.51 u disciplini 100 metara kraul u jakoj konkurenciji okitio srebrnom medaljom. Još jednom je dokazao da se radi o vrsnom plivaču pred kojim je sjajna plivačka budućnost.

Nažalost, uvjeti u našem gradu, kao što je već poznato, nisu odgovarajući za plivače te se nadamo da će se to uskoro promijeniti i da naše mlade nade neće morati odlaziti iz rodnoga grada ako žele bolje uvjete koji bi im osigurali plasman na europskim i svjetskim natjecanjima. Usprkos svemu, iznimno smo zadovoljni ostvarenim te nastavljamo još jače i još bolje kako bi svi naši plivači i plivačice ostvarili željene ciljeve.