Plivačice i plivači SPK Zrinjski uspješno su se predstavili na plivačkom kupu “Orka – Arena 2023.” u organizaciji KVS “Orka” koji se održao u subotu 8. srpnja 2023. na Gradskom bazenu u Mostaru.

Na natjecanju je sudjelovao 21 klub s 294 natjecatelja. SPK Zrinjski predstavljalo je čak 35 članova što nam je osiguralo mjesto najbrojnijeg kluba na ovom kupu. Natjecatelje su pratili naši treneri Marinko Ferenc, Dinko Cvitković, Minja Grubešić i Luka Bilać.

Na domaćem je terenu ekipa SPK Zrinjski zablistala s ukupno 13 medalja. Rezultatski uspjeh uvećao je naš Ivan Ivanković koji je osvojio pehar za najboljeg plivača kupa u svojoj starosnoj kategoriji te challenge utrku na 50 m slobodno. Odličnim rezultatima istakli su se još Luka Barbarić, Petar Crnjak i Noa Šarić koji su se svojim isplivanim vremenima također kvalificirali u challenge utrke.

Mostarsko sunce i dobra atmosfera uz puno međusobne podrške potaknuli su naše plivače na još jedno pomjeranje granica, poboljšanje osobnih rezultata i naravno, osvajanje odličja. Među njima su se ovaj put najboljima pokazali:

Ivan Ivanković, čak 3 zlata (50 m prsno, 50 m slobodno, 50 m delfin) i 1 srebro na 50 m leđno,
Leona Dodik, zlatna na 50 m prsno,
Bruno Pranjić, srebro na 50 m prsno,
Marija Ćavar, srebro na 50 m leđno,
Luka Barbarić, isplivao rezultate nagrađene s dvije brončane medalje (50 m leđno i 50 m slobodno),
Viktor Jurešić, brončani na 50 m leđno,
Petar Crnjak, bronca na 50 m leđno,
Laura Ćavar, isplivala 50 m leđno za brončanu medalju te
Noa Šarić, osvojio broncu na 50 m delfin.

Iskoristili bismo priliku i posebno istaknuli kako smo ponosni na naše najmlađe plivačice i plivače od kojih su mnogi upravo na ovom kupu isplivali svoje prve službene plivačke rezultate. Želimo im puno uspjeha u njihovim budućim plivačkim pothvatima i veselimo se što smo u prilici izgraditi još jedan naraštaj uspješnih mladih sportaša.

Zahvaljujemo svima onima koji su došli na bazen bodriti naš klub i pružiti podršku plivačicama i plivačima SPK Zrinjski.