Plivačice i plivači Sveučilišnog plivačkog kluba Zrinjski nastupili su danas, 24. lipnja 2023., na 1. međunarodnom plivačkom mitingu „Kup Trebišnjice 2023.“

Organizator natjecanja je KVS „Leotar“ iz Trebinja, a održalo se na Zatvorenom olimpijskom bazenu SRC “Banje” (50 m). Natjecanje je organizirano prema pravilima FINA-e, a sukladno pravilima Plivačkog saveza RS-a i Plivačkog saveza BiH.

Nastupilo je 437 natjecatelja iz 29 klubova iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Ukrajine i Rusije. SPK Zrinjski predstavilo je 15 natjecatelja (8 plivača i 7 plivačica), a to su Noa Šarić, Marko Ćavar, Marko Jurešić, Viktor Jurešić, Petar Crnjak, Niko Filipović, Matej Arapović, Petar Pavlović, Nola Bilušić, Ivna Delić, Leona Dodik, Inga Dodik, Laura Ćavar, Marija Ćavar i Matea Pavlović. U pratnji su bili treneri Marinko Ferenc i Luka Bilać.

Osvojili su ukupno devet medalja (4 zlata, 4 srebra, 1 bronca), a najuspješniji u svojim kategorijama su bili:

Noa Šarić – tri zlatne medalje (100 m slobodno, 50 m slobodno, 50 m delfin);
Petar Crnjak – zlatna medalja (50 slobodno), dvije srebrne medalje (50 m leđno, 50 m prsno);
Viktor Jurešić – srebrna medalja (50 m leđno);
Nola Bilušić – srebrna medalja (50 m delfin);
Marko Jurešić – brončana medalja (100 m leđno).

Noa Šarić je uz tri zlatne medalje osvojio i 1. mjesto po ukupnom broju bodova u svojoj kategoriji, čime je potvrdio da se radi o mladom perspektivnom plivaču čije vrijeme tek dolazi.
Iskrene čestitke svima na odličnim rezultatima, kao i organizatorima natjecanja! Nastavljamo s treninzima jer nas očekuju novi izazovi i natjecanja do polovice srpnja, nakon čega slijedi zasluženi odmor i priprema za novu sezonu u rujnu.